Waar wij waarde aan hechten.

Onze missie

Lol op school

Als je de stof leuk vindt, snap je het ook sneller. Ons doel is om het leuk te maken.

Vanuit de basis

Bijles Bèta streeft ernaar om je geen trucjes te leren. We willen dat je het vak leert vanuit de basis.

Albert Einstein

“Als je het niet simpel kan uitleggen,

begrijp je het zelf niet goed genoeg.”

Op gelijke hoogte

Een grapje tussendoor

Je kan alleen iets leren als je je prettig voelt. Omdat wij ook net van de middelbare school komen spreken we dezelfde taal. Er is ruimte voor een grapje, we zorgen voor een prettige sfeer.

De docenten staan centraal

Kwaliteit

Bijles Bèta staat voor kwaliteit. Omdat we onze docenten kritisch selecteren zorgen we dat de lessen goed aansluiten bij je niveau. We kijken naar kennis en naar het vermogen om dingen goed uit te leggen

Eerlijke compensatie

Wie zorgt uiteindelijk voor jouw succes? De docent. Daarom moet de docent daar goed voor worden beloond.

Iedereen studeert aan de universiteit.

Ons slimme team

Max Vos

Student Natuurkunde & Mede oprichter

Ik ben Max Vos, een 24-jarige student uit Rolde. Mijn passie voor bèta vakken begon in de 4de klas havo op het Dr. nassau College Quintus. In dit jaar koos ik voor het profiel Natuur en Techniek. Hierin focus je op vakken als natuurkunde, wiskunde B en scheikunde. Al vrij snel ontdekte ik het gemak waarmee ik de stof begreep.

Toen ik een keuze ging maken voor mijn vervolgopleiding wist ik dat het met bèta vakken te maken moest hebben, het moest technisch zijn. Na wat research kwam ik uit op technische natuurkunde. Alleen wil ik dit graag op de universiteit in Groningen doen, hierdoor had ik niet genoeg aan havo.

In plaats van na mijn havo door te stromen naar vwo besloot ik het anders aan te pakken. Ik kwam erachter dat ik met een hbo-propedeuse en de vakken natuurkunde en wiskunde B op vwo niveau kon beginnen met technische natuurkunde aan de RUG in Groningen. Afgelopen jaar heb ik dit gerealiseerd, ik heb mijn propedeuse in werktuigbouwkunde afgerond aan de Hanze hogeschool in Groningen. Hiernaast heb ik twee staatsexamens gehaald voor natuurkunde en wiskunde B op vwo niveau.

De route die ik genomen heb heeft mij veel verschillende kanten van de bèta vakken laten zien. Hierdoor kan ik de stof uitstekend overbrengen op anderen!

Mathijn Lensen

Student Sterrenkunde & Mede oprichter

Ik ben Mathijn Lensen, student sterrenkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Ik ben 25 jaar geleden geboren in Rolde waar ik ook op de basisschool heb gezeten. Na de basisschool ben ik met het vmbo begonnen op het Dr. Nassau College vestiging Penta. Al vrij snel bleek dat het vmbo niet het gepaste niveau was en ben ik doorgestroomd naar het Dr. Nassau College vestiging Quintus waar ik de havo heb gevolgd.

Na het derde jaar havo heb ik ondanks het negatieve advies van de school de profielen NT & NG gekozen. Dit is één van mijn beste keuzes ooit geweest en in de jaren die volgden is de interesse in de bèta vakken exponentieel toegenomen.

Na de havo afgerond te hebben besloot ik om verder te gaan met het vwo om meer kennis over de bèta vakken te vergaren. Na het vwo ben ik begonnen met de studies technische natuurkunde en sterrenkunde aan de RUG. Uiteindelijk heb ik besloten verder te gaan met de studie sterrenkunde waar ik mij nu in het derde jaar van bevind.

Naast mijn studie ben ik actief bij de Blaauw Sterrenwacht en aan de RUG als student-assistent en planetarium operator.

Kors Doedens

Student Scheikunde

Hoi, ik ben Kors Doedens, nu 23 jaar oud. Ik studeer momenteel scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vorig jaar heb ik bouwkunde gestudeerd aan de TU Delft, na een jaar heb ik besloten dat ik deze studie toch niet “bèta” genoeg vond en ben ik overgestapt naar scheikunde.

Op de middelbare school vond ik eigenlijk alle vakken interessant, ook de niet exacte vakken. Ik heb uiteindelijk toch maar besloten om een exact iets te studeren omdat dit mij toch het interessants leek.
Ik geef nu een aantal maanden bijles bij BijlesBeta en dit bevalt me erg goed. Ik vind het het leukst om te zien als leerlingen erachter komen dat ze onverwacht eigenlijk best wel goed zijn in de exacte vakken.

Roderik Schipper González

Student Sterrekunde

Ik ben Roderik Schipper González, 22 jaar en ik studeer sterrenkunde aan de RUG. Ik ben opgegroeid in Wageningen, waar ik op de R.S.G. Pantarijn zat. Van jongs af aan was ik al bezig met bèta. Boeken over het heelal, atomen, de aarde, van alles werd me laten zien en ik kreeg er niet genoeg van. Op de middelbare kon dit veel meer tot zijn uiting komen natuurlijk. Ik heb heel wat plezier beleefd aan de bètavakken in de onderbouw, dus ging ik daar ook mee verder in de bovenbouw met een NT-profiel. Er was geen twijfel bij mij dat ik in deze soort richtingen verder wilde. Alleen wat ik precies wilde doen, wist ik niet. Mijn studiekeuze heb ik heel lang laten liggen omdat ik veel twijfelde tussen sterrenkunde en scheikunde. De cijfers voor beide vakken waren goed maar uiteindelijk ben ik toch bij sterrenkunde beland. Het is een wat dromerige studie, zodra je door de wiskunde heen bent, wat meer bij mij paste, dacht ik. Ik doe het nog steeds met veel plezier en ik wil ook de master sterrenkunde gaan doen, dus ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

De vrij hoge cijfers die ik haalde en het feit dat ikzelf ook graag mensen hielp, zorgden ervoor dat ik vaak mijn vrienden hielp met hun huiswerk. Ik heb ook dingen uitgelegd aan mensen in mijn lessen die ik helemaal niet zo goed kende. Iedereen was meer of minder ver met de vakken en de personen waren ook heel verschillend. Daarom heb ik vanaf heel wat verschillende plekken mijn kennis moeten delen. Met die ervaring hoop ik de stof goed over te brengen.

Jelle van Dalen

Student Biomedische Technologie & contactpersoon

Hoi! Ik ben Jelle van Dalen, 21 jaar oud en op dit moment ben ik bezig met mijn master in Biomedical Engineering. Naast mijn studie hou ik me regelmatig bezig met Bijles Bèta, zo ga ik na de aanmelding op zoek naar een geschikte docent en kun je altijd bij mij terecht voor vragen via de mail of Whatsapp.

Vanaf mijn eerste schooldag was al duidelijk dat Bèta mij een stuk beter afging dan Alfa en daarom heb ik in de 4e klas van het VWO zonder twijfel N&T en N&G gekozen. Nadat ik mijn VWO diploma haalde in Utrecht, was ik zeker nog niet klaar met alle Bèta vakken. Daarom besloot ik Biomedische Technologie te gaan studeren aan de RUG; een combinatie van al deze mooie vakken, in het mooie Groningen!

Ik ben begonnen met bijles geven toen ik van huis uit de vraag kreeg of ik mijn zusje bijles natuurkunde wilde gaan geven. Hier besloot ik op in te gaan en sindsdien geef ik bijles met veel plezier! Het geeft mij namelijk een enorme kick om een ander een vak niet alleen beter te laten begrijpen, maar vooral ook om een ander het vak leuker te gaan laten vinden! Ondertussen geef ik nu alweer meer dan drie jaar bijles bij Bijles Bèta en ondertussen ben ik dus ook actief als contactpersoon. Schroom dus vooral niet om al je vragen aan mij te stellen via de mail of Whatsapp!

Jasmine Kiers

Student Life Science and Technology

Mijn naam is Jasmine Kiers, ik ben 21 jaar oud en zit in mijn tweede jaar van Biomedische wetenschappen. Van kleins af aan ben ik al bezig met waarom dingen werken zoals ze zijn. Dus toen ik een vakkenpakket moest kiezen in de derde klas was het al snel duidelijk dat het een N&T en N&G profiel met Wiskunde D moest zijn. Nadat ik mijn VWO diploma op het Carmelcollege in Emmen had gehaald stond mij een lastige keuze te wachten, want ik was uitgeloot voor Geneeskunde. Dus toen besloot ik Biomedische wetenschappen te gaan studeren, wat uiteindelijk veel beter bij mij bleek te passen. De combinatie van biologie, scheikunde, wiskunde en een beetje natuurkunde vind ik ontzettend interessant.
Ik ben begonnen met bijles geven in de vierde van het VWO en daarna ben ik er steeds mee doorgegaan. Het is fantastisch om te zien dat met een beetje hulp een ander met zoveel meer plezier een vak kan volgen.

Rutger Talens

Student Sterrenkunde

Mijn naam is Rutger Talens en ik ben een 20-jarige student uit Delfzijl. Ik heb eerst havo gedaan op het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum en ik neigde daar al sinds het begin naar de bèta kant. Mijn profielkeuze voor de bovenbouw werd dan ook Natuur & Techniek, waar het draait om natuurkunde, wiskunde B en scheikunde. In havo 4 ontdekte ik pas echt hoe goed deze vakken mij lagen – ¬zo erg zelfs dat ik halverwege het jaar de kans kreeg om over te stappen naar het vwo.
Ik besloot uiteindelijk toch eerst havo af te maken en daarna wel te zien of ik vwo wilde doen.

Na een aantal open dagen te hebben bezocht voor zowel HBO als universitaire studies, ontdekte ik dat mijn passie echt lag bij theoretische natuurkunde, voornamelijk astrofysica (sterrenkunde). Dit was een universitaire studie, wat betekende dat ik na havo toch nog vwo moest afronden. Vol enthousiasme ben ik daarom na havo doorgestroomd naar het vwo, waarna ik begonnen ben aan de bacheloropleiding Sterrenkunde op de RUG.

Ik ben nooit mijn enthousiasme verloren voor de bèta vakken en door mijn passie voor theorie leer ik graag de fijne kneepjes kennen van de stof! Dit in combinatie met mijn ervaring met zowel havo als vwo zorgt ervoor dat ik goed de stof kan uitleggen op allerlei niveaus.

Stefan Eduard

Student Sterrenkunde

Hallo! Ik ben Stefan Eduard, ik ben 20 jaar oud, ik kom uit Zwolle, en ik ben student Sterrenkunde. Al zolang ik me kan herinneren vind ik het leuk om met getallen te werken. Op het VWO heb ik Natuur en Techniek gevolgd, met Wiskunde D. Toen ik rond de keuze van mijn vakkenpakket hoorde dat Sterrenkunde als studie werd aangeboden, was ik direct verkocht, en de liefde voor het vak is nooit verdwenen.

Ik ben zelf van mening dat de bètavakken de mooiste vakken zijn die er bestaan, en dit kun je pas echt goed inzien als je ze goed begrijpt. Daarom geeft het me groot plezier om andere mensen met deze vakken te helpen. Mijn eigen natuurkundeleraar was een grote invloedsfactor in het vormen van deze mening. Ik geef al bijles in de bètavakken sinds mijn zestiende, toen ik in de vijfde zat, destijds aan andere leerlingen op mijn middelbare school. Het bevalt me nog steeds erg goed, en ik doe mijn uiterste best om mijn enthousiasme met anderen te delen.

Robin Janssen

Student Wiskunde

Hai! Mijn naam is Robin en momenteel volg ik mijn eerste jaar van de bachelor Wiskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben geboren in Vietnam en heb daarna, vanwege het werk van mijn vader, op verschillende plaatsen gewoond, voordat ik in 2016 naar Nederland verhuisde.
Tijdens mijn middelbareschooltijd koos ik voor een NT/NG-profiel en omdat ik toen al veel plezier haalde uit leren, ben ik begonnen met het ondersteunen van mijn medeleerlingen, zowel tijdens als buiten de schooluren. Hierdoor heb ik al aardig wat ervaring opgedaan in het geven van bijles.
In september van dit jaar ben ik gestart met de wiskundestudie. Mijn keuze voor deze studie was niet zozeer gebaseerd op een liefde voor cijfers, maar eerder op de fascinatie voor achterliggende structuren en abstractie, gecombineerd met dat de studie aandacht geeft aan argumentatie en redenering.
Naast mijn passie voor studeren, ben ik ook dol op bordspellen. Daarom organiseer ik regelmatig momenten waarop ik met vrienden en medestudenten samenkom om iets leuks te doen. Ook lees ik graag, zowel in het Nederlands als in het Engels. Ik heb bijvoorbeeld net “Wat je van bloed weet” uitgelezen en ben nu bezig met “HEX”

Thye Witvoet

Student natuurkunde

Hi! Ik ben Thye Witvoet, ik ben 18 jaar, kom uit Ede en ik studeer Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In mijn vrije tijd speel ik graag basketbal.

Ik heb VWO afgerond met een NT/NG dubbelprofiel. Voor mij was het altijd al duidelijk dat ik na de middelbare school een bètastudie wilde gaan doen, ik vond de bètavakken op de middelbare school namelijk al met afstand de leukste vakken en ik was van jongs af aan al nieuwsgierig en ik wilde ontdekken hoe de wereld nou precies in elkaar zit.

Ik ben vorig jaar begonnen met de studie werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente, maar ik merkte dat deze studie te weinig nadruk legde op de theoretische kant van de natuurkunde. Daarom heb ik besloten om dit jaar naar groningen te gaan om hier theoretische Natuurkunde te studeren.

Aangezien ik hoge cijfers haalde voor de bètavakken, vroegen klasgenoten mij vaak om stof uit te leggen die ze niet begrepen. Hierdoor heb ik ontdekt hoe leuk ik het vind om mensen te helpen met Natuurkunde, wiskunde en scheikunde en daarom geef ik nu met plezier bijles!

Wout Sijtsma

Student natuurkunde

Ik ben Wout Sijtsma, 18 jaar oud en ik ben dit jaar begonnen met mijn studie sterrenkunde aan de RUG.

In mijn vrije tijd houd ik ervan om te volleyballen of gezellig met vrienden af te spreken.
Op de middelbare school heb ik altijd al veel interesse gehad in grote vraagstukken over ons heelal en onze plek daarin, wat zeker een grote motivatie voor mij is geweest voor de Beta vakken op de middelbare school, maar ook filosofie. Door mijn goede kennis over de bèta vakken en de motivatie en interesse in grote vraagstukken door filosofie heb ik mijn vrienden altijd kunnen helpen met hun problemen met vakken op de middelbare school, door ze te helpen de stof te begrijpen, maar ook door ze interesse bij te brengen in de bèta vakken en hun waarde.

Omdat ik nog zo dichtbij de stof sta, denk ik dat het makkelijker is om de kennis over te dragen op een manier die voor leerlingen te begrijpen en interessant is.

Iskander Woldinga

Student Mechanical Engineering

Hallo! Ik ben Iskander, 26 jaar oud en ik kom uit Vries, een dorpje net onder Groningen. Ik heb op het Zernike College in Haren mijn VWO afgerond. Tijdens mijn middelbareschooltijd had ik altijd al een interesse in de bètavakken en heb ik daarom ook een NT/NG profiel gekozen in de bovenbouw. Na de middelbare school ben ik werktuigbouwkunde gaan studeren omdat ik dus een interesse heb in natuurwetenschappen en ik het erg leuk vind om creatief na te denken en dingen te ontwerpen. Ik heb de bachelor aan de Hanze Hogeschool gedaan en omdat ik het een ontzettend leuke studie vind had ik besloten een pre master te gaan volgen zodat ik mij nog meer kan verdiepen in de stof. Ik heb vorig studiejaar de pre master aan de RUG gevolgd en afgerond en nu doe ik de master werktuigbouwkunde aan de RUG.
Ik geef graag bijles en naast dat ik je wil helpen betere cijfers te halen zal ik ook mijn best doen je de stof beter te laten begrijpen. Bètavakken kunnen soms ingewikkeld en abstract lijken maar als je de stof beter snapt dan wordt het een stuk inzichtelijker en vooral ook leuker! Na bijna vijf jaar studie werktuigbouwkunde heb ik heel veel ervaring met de bèta stof opgedaan en zou ik het erg leuk vinden om de kennis die ik heb over te dragen!

Menno Lamberink

Student sterrenkunde

Hey! Ik ben Menno Lamberink, 20 jaar oud, en kom uit Hardenberg. Ik zit momenteel in mijn derde jaar van de bachelor sterrenkunde. Al vanaf kinds af aan was ik geobsedeerd door wiskunde en natuurkunde. Hierdoor was mijn pakketkeuze, in mijn overgang naar de bovenbouw, erg makkelijk. Ik heb VWO 6 NT & NG afgerond op het Greijdanus College in Hardenberg. Maar na dit alles was ik nog lang niet uitgekeken op de getallen en formules. Hierdoor ben ik sterrenkunde gaan studeren in Groningen. Dit gaat me tot nu toe erg goed af en heb het erg naar mijn zin in het hoge noorden. Ik ben begonnen met bijles geven binnen mijn studentenvereniging. Al snel bleek het dat ik dit erg leuk vond, en dat ik hier wel meer mee wou doen. Ik vindt het erg leuk om anderen niet alleen problemen voor te zeggen, maar het ze ook te laten begrijpen. Ik heb erg veel zin aan bijles geven en ga moeilijke vragen zeker niet uit de weg!

Thijmen Baars

Student natuurkunde

Hey! Ik ben Thijmen Baars, 18 jaar en dit jaar ben ik begonnen aan mijn studie natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In mijn vrije tijd hou ik me vooral bezig met sporten door te roeien bij Gyas en te volleyballen bij Veracles.

Al van jongs af aan heb ik mij geïnteresseerd in de Bètavakken. Dit begon al op de basisschool met ‘proefjes’ doen met mijn opa. Op de middelbare was mijn profielkeuze dan ook snel gemaakt en heb een VWO N&T profiel afgerond op het Bonifatiuscollege in Utrecht, maar ook naast de bètavakken was ik nog breder geïnteresseerd in geschiedenis en filosofie.

De natuurkunde greep mij uiteindelijk het meest en daarom ben ik naar het hoge noorden afgereisd om de wetten van de natuur te ontdekken. De studie bevalt mij tot nu toe erg goed en ik zou graag anderen willen helpen om ook de interessante en vooral ook leuke Beta wereld te leren ontdekken. Omdat de middelbare voor mij niet heel lang geleden is, ligt de stof nog vers in mijn geheugen. Dus kan ik goed meedenken met de leerlingen en de stof op een interessante manier overbrengen.

Robin Kootstra

Student natuurkunde

Hoe kan een elektron tegelijkertijd een golf en deeltje zijn? Wat is een afgeleide van een functie? De bètavakken worden vaak als erg lastig beschouwd. Persoonlijk denk ik dat met de juiste benadering en inzicht de bètavakken goed te doen moeten zijn, en dan kan iedereen er de schoonheid van inzien.

Hoi, ik ben Robin Kootstra en ik zit nu in mijn tweede jaar van de studie Natuurkunde. Op de middelbare school had ik al liefde voor de bètavakken, en dat is alleen maar gegroeid. Ik hou ervan om alles om me heen te kunnen begrijpen en te kunnen beredeneren waarom dingen gebeuren.

Graag deel ik deze liefde en zou ik het geweldig vinden om de bètavakken een stukje makkelijker te maken voor iemand. Niets is er geweldiger dan wanneer een lastig concept bij iemand eindelijk klikt.

Sander Jungblut

Student natuurkunde

Ik ben Sander Jungblut, Master student Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Mijn liefde voor bètavakken is begonnen rond een jaar of vijftien. In die periode had ik net het vmbo afgerond en begon ik serieuzer na te denken over de toekomst en wat ik graag zou willen doen. Ik leerde altijd graag over hoe het universum in elkaar stak, en met dat als uitgangspunt besloot ik natuurkunde te gaan studeren.

Met nieuwe motivatie ben ik zelfstandig aan de slag gegaan met het studeren voor de staatsexamens natuurkunde, wiskunde B, scheikunde en Engels. Met het behalen van deze vakken werd ik toegelaten tot de RUG. Een aantal jaar flink studeren verder, heb ik mijn bachelor natuurkunde behaald, en ben meteen begonnen aan de master Natuurkunde. Tijdens mijn studie ben ik ook actief als TA voor verschillende vakken binnen de natuurkunde en wiskunde.

Over een paar jaar hoop ik binnen een universiteit aan het werk te kunnen als theoretisch natuurkundige en/of professor, maar tot die tijd doe ik mijn best om andere studenten verder op weg te helpen binnen de vakken waar ik passie voor heb.

Thijs Noordover

Student sterrenkunde & theoretische natuurkunde

Hoi, mijn naam is Thijs. In mijn vrije tijd sport ik graag, spreek ik vaak af met vrienden om bordspellen te spelen, ook ga ik graag naar concerten. Ik ben student sterrenkunde en theoretische natuurkunde aan de RUG.

Hiervoor zat ik op het Hondsrug College in Emmen, waar ik begon op de havo en hierna vwo ging doen, beide met het vakkenpakket N&G en N&T. Aangezien ik al op jonge leeftijd wist dat ik een passie had voor sterrenkunde. Op de middelbare school was ik zeker geen sterleerling maar toen het kwartje eenmaal viel ging het al stukken beter. Door de jaren heen heb ik op de middelbare school mijn klasgenoten en lagere-jaars bijles gegeven in de vakken scheikunde, biologie en natuurkunde. Aangezien ik dit zo leuk vond, heb ik besloten ook nu weer bijles te geven. En hoop ik dat ook voor jou het kwartje zal vallen!

Sylvi van Ingen

Student Scheikunde

Ik ben Sylvi van Ingen, bachelor student scheikunde aan de RUG. Buiten leren hou ik mij bezig met programmeren, lezen, gamen en sporten zoals hardlopen, squash en badminton.
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de exacte wetenschappen. Op de middelbare school begon deze liefde echt te bloeien en heb ik mijn diploma havo en vwo in NG/NT gehaald. Wat ik in diezelfde jaren ook ontdekt heb, is hoe leuk ik het vind om les te geven. In de tweede klas begon ik NaSk bijles te geven aan mijn vrienden. Vervolgens heb ik stage gelopen bij een natuurkunde, scheikunde en biologie docent en in de toekomst hoop ik zelf voor de klas te staan.
Door mijn ADHD weet ik goed hoe moeilijk studeren kan zijn. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat ik veel trucjes en leer methodes ken. Met mijn ervaring kunnen wij samen werken naar begrip en hopelijk ook waardering voor het vak.

Timo Slobbe

Student Biomedische Technologie

Komt binnenkort ...

Bijles bij ons begint met een proefles.

Een proefles is volledig vrijblijvend en kost €10 euro.